nieuws

Mobiele berichtenservice

Digitaal werken

Microsoft heeft een programma ontwikkelt dat e-mail analyseert en belangrijke berichten automatisch doorstuurt naar je mobiele telefoon.

Microsoft heeft een softwareapplicatie ontwikkelt die je e-mail analyseert en automatisch belangrijke berichten doorstuurt naar je mobiele telefoon.

MOBIELE MAILBOX

De applicatie Mobile Manager kan worden gekoppeld aan Outlook. Met het programma kun je e-mails die binnenkomen in je mailbox, automatisch laten doorsturen naar je mobiele telefoon, je persoonlijke digitale agenda of andere mobiele apparatuur. De Mobile Manager zoekt in je Outlook adresboek of lijst met contactpersonen het telefoonnummer van de afzender op, en koppelt die aan het e-mailberichtje. Zo kun je direct reageren op binnengekomen berichten.

AGENDA BIJ DE HAND

Ook heb je via je mobiel toegang tot je Outlook agenda. Alle gegevens en afspraken die in je agenda zijn opgenomen kun je automatisch laten doorsturen. En het programma stuurt je een herinneringsbericht bij actuele taken. Zo kun je op elk moment en op elke plaats je agenda checken.

PERSOONLIJK GEBRUIK

De Mobile Manager is in te stellen op jouw persoonlijke voorkeuren. Je stelt in hoe vaak je berichten wilt ontvangen en het programma ‘leert’ herkennen welke berichten urgent voor je zijn. Ook kun je aangeven hoe je de e-mails wilt ontvangen, de berichtjes tekst worden al verkort, bijvoorbeeld doordat spaties en leestekens worden verwijderd en afkortingen worden gebruikt. Maar het is ook mogelijk zelfs klinkers weg te laten.

Reageer op dit artikel