nieuws

Mobieltje niet schadelijk

Digitaal werken

De Gezondheidsraad heeft geoordeeld dat de ‘straling’ die van mobiele telefoons afkomt, niet schadelijk is voor de gezondheid.

De Gezondheidsraad heeft geoordeeld dat de ‘straling’ die van mobiele telefoons afkomt, niet gevaarlijk is voor de gezondheid. Er is geen reden de blootstellinglimieten te herzien. Dit heeft de Gezondheidsraad deze week geschreven in een advies aan diverse ministeries.

NIETS AAN DE HAND

Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking heeft tegenwoordig een mobiele telefoon. Met de sterke toename van het gsm-gebruik groeit de bezorgdheid over mogelijk schadelijke gevolgen van de blootstelling aan elektromagnetische velden (‘straling’). Uit het onderzoek is niets gebleken van een verband tussen veelvuldig gebruik van een mobieltje en het optreden van hoofdpijn, duizeligheid, of verhoging van de kans op een hersentumor, aldus de raad.

Reageer op dit artikel