nieuws

Nederland veel achter de PC

Digitaal werken

Tweederde van de Nederlanders gebruikt minimaal eens per maand de computer op het werk of thuis.

Tweederde van de Nederlanders boven de twaalf gebruikt minimaal een keer per maand de computer op het werk of thuis. Gemiddeld zit Nederland 10 uur per week achter het beeldscherm. Mannen vaker dan vrouwen: 14 tegen 7 uur. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

PC-GEDRAG

De leeftijdsgroep die het langst achter de PC zit zijn de 25 tot 34-jarigen, zij computeren 16 uur per week. Werkenden gebruiken de PC gemiddeld 15 uur per week op het werk of thuis, niet-werkenden 3 uur per week.

Computergebruik is ook afhankelijk van het opleidingsniveau. Mensen die alleen basisschool hebben gehad, computeren gemiddeld 4 uur per week. HBO- en universitair geschoolden daarentegen wel 16 uur.

Van de laag opgeleiden (met maximaal een VBO-diploma) gebruikt bijna de helft maandelijks de computer. Bij middelbaar opgeleiden (MAVO/HAVO/VWO/MBO) is dit ongeveer driekwart. Van de hoog opgeleiden (HBO of universiteit) gebruikt gemiddeld negen op de tien de computer elke maand.

Reageer op dit artikel