nieuws

Nederlandse baas controleert e-mail

Digitaal werken

Nederlandse bazen controleren de e-mail van hun medewerkers meer dan in andere landen. In Nederland controleert zo’n 66 procent van de leidinggevenden de e-mail van medewerkers. In de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika is dat 56 procent.

Nederlandse bazen controleren de e-mail van hun medewerkers meer dan in andere landen. In Nederland controleert zo’n 66 procent van de leidinggevenden de e-mail van medewerkers. In de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika is dat 56 procent.
Hitachi Data Systems (HDS) liet onderzoek doen onder managers van grote en middelgrote bedrijven in de genoemde gebieden. Meer dan de helft van de ondervraagde bedrijven (56 procent) onderwerpt de e-mails van medewerkers standaard aan monitoring. Een derde van de bedrijven (36 procent) controleert ook de instant messaging en 68 procent heeft heel duidelijke richtlijnen voor e-mail- en im-gebruik van medewerkers.

Het onderzoek toont verder aan dat minder dan een op de vijf bedrijven (18 procent) e-mailberichten langer dan drie jaar bewaart. Dit ondanks de diverse regels die aangeven dat elektronische communicatie tot acht jaar bewaard moet blijven. Nederlandse bedrijven zitten daar iets boven.

 

Reageer op dit artikel