nieuws

Nederlandse vrouw wil niet langer werken voor topfunctie

Digitaal werken

Slechts 8 procent van de Nederlandse vrouwen ambieert een topfunctie. Verreweg de meesten zien het niet zitten om lange werkweken te maken ten behoeve van hun carrière. Over het algemeen zijn zij tevreden met hun huidige leven en de rolverdeling in het huishouden.

Slechts 8 procent van de Nederlandse vrouwen ambieert een topfunctie. Verreweg de meesten zien het niet zitten om lange werkweken te maken ten behoeve van hun carrière. Over het algemeen zijn zij tevreden met hun huidige leven en de rolverdeling in het huishouden.

Kortste werkweek
Dat blijkt uit nieuw onderzoek van bureau Motivaction. De meeste respondentes vinden wel dat meer vrouwen op topposities moeten komen, maar zouden zelf niet bereid zijn die in te vullen. “Vrouwen vinden hun sociale leven te belangrijk om zestig uur per week te werken.” aldus het onderzoek. De Nederlandse vrouw werkt gemiddeld 23,5 uur per week. Dat is de kortste werkweek van alle Europese vrouwen. Volgens het onderzoek zijn de Nederlandse vrouwen daar juist erg blij mee, de meeste vrouwen willen helemaal niet voltijds werken.

Zorgtaken
Een kleine minderheid van 12 procent van de 3.000 respondentes tussen de 35 en 55 jaar was ontevreden over de verdeling van zorgtaken met haar partner. Terwijl 59 procent meer van die taken voor haar rekening neemt. Verder doet 69 procent meer aan het huishouden dan haar vriend of echtgenoot en is slechts 16 procent daar ontevreden over.

 

Reageer op dit artikel