nieuws

Nieuw toetsenbord bij Office XP

Digitaal werken

Bij een nieuw Office pakket hoort ook een nieuw toetsenbord. Met Office XP verschijnt in de herfst het Office Keyboard.

Bij een nieuw Office pakket hoort ook een nieuw toetsenbord. Met Office XP verschijnt in de herfst het Office Keyboard.

HANDIGE TOETSEN

Microsoft brengt deze herfst het nieuwe Office pakket Office XP op de markt. Het ontwikkelteam onderzocht hoe mensen hun toetsenbord gebruiken en pasten het nieuwe bord daaraan aan. Als voornaamste nieuwigheid heeft het toetsenbord aan de linkerkant controletoetsen voor Office XP-functies. De Touch Pad aan de linkerkant geeft toegang tot veelgebruikte tekstverwerking- en office-functies, zoals ‘copy’, ‘paste’ en ‘cut’. Ook voor internetters zijn er een paar handige sneltoetsen. Via een F Lock-toets kun je de functietoetsen gewoon gebruiken of aanwenden voor veelgebruikte taken in Office XP, zoals het openen van documenten, het beantwoorden van mails of het versturen van nieuwe berichten. Met de 12 Hot keys kun je snel programma’s opstarten. De Task Pane knop geeft toegang tot het takenbord in Office XP, waarop veelgebruikte taken een plekje kunnen krijgen.

EURO TIP

Werk je nog met een oud Word programma waar geen €-teken of €-sneltoets op te vinden is? Op de Microsoft website kun je een Euro-programmaatje downloaden voor Windows 3.1 of Word 95. Klik hier voor meer informatie.

Reageer op dit artikel