nieuws

Nieuwe brievenbus: groter en veiliger

Digitaal werken

PTT Post plaatst dit jaar nieuwe brievenbussen. De nieuwe bus is nog steeds herkenbaar brandweerrood, maar groter, veiliger en ronder van vorm.

Gisteren werd de eerste nieuwe brievenbus geplaatst in Den Haag. De bus is nog steeds herkenbaar brandweerrood, maar groter, ronder van vorm, veiliger en milieuvriendelijker.

VERBETERDE BUS

PTT Post voert de nieuwe brievenbus gefaseerd in, te beginnen in de regio’s Den Haag en Utrecht. In 2007 moeten de 20.000 oude brievenbussen zijn vervangen. De nieuwe brievenbus heeft volgens directeur Harry Koorstra van PTT-Post een aantal voordelen. Er kan 50 procent meer post in zodat overvolle brievenbussen tot het verleden behoren. Ook is de nieuwe bus beter beveiligd tegen vernieling en diefstal, het zogenoemde ‘hengelen’.

Daarnaast is de informatievoorziening op de bus verbeterd, onder de inwerpgleuven zit een digitaal schermpje, waarop wordt aangegeven wanneer de volgende buslichting plaatsvindt. Ook aan het milieu is gedacht. De nieuwe bus is gemaakt van een kunststof die kan worden hergebruikt. De nieuwe brievenbus moet, net als de oude bus, weer zo’n veertig jaar meegaan.

Reageer op dit artikel