nieuws

Nieuwe campagne handsfree bellen

Digitaal werken

Doet jou manager ook mobiel zaken? Wanneer hij dan in z’n auto zijn relaties belt, kan hij dat beter handsfree doen. Op initiatief van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de Vereniging ICT Nederland start vandaag de nieuwe voorlichtingscampagne over handsfree bellen tijdens het rij-den.

Aan de campagne voor handsfree bellen werken 22 profit- en non-profit organisaties mee. Initiatiefnemers zijn het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de Vereniging ICT Nederland. Het gezamenlijke doel is het bevorderen van veilig bellen in de auto.

De populariteit van de mobiele telefoon is ongekend groot. Inmiddels zijn er zo’n acht miljoen gebruikers in Nederland. Met de campagne wordt letterlijk even stilgestaan bij het bellen tijdens het rijden, want de risico’s zijn niet onaanzienlijk. De aanbieders en leveranciers van mobiele telefonie werken in de campagne samen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid.
De campagne bestaat onder andere uit attentieborden langs de autosnelwegen, radiospots, een internetsite en de brochure ‘Handsfree bellen is veiliger’.

Reageer op dit artikel