nieuws

Nieuwe domeinnamen aan regels gebonden

Digitaal werken

De nieuwe extensies voor websites .biz en .info zijn goedgekeurd. Maar bedrijven kunnen niet zomaar een domeinnaam laten vastleggen.

De nieuwe extensies voor websites .biz en .info zijn goedgekeurd. Maar bedrijven kunnen niet zomaar een domeinnaam laten vastleggen.

NIEUWE EXTENSIES

Vanaf deze zomer is het mogelijk om een domeinnaam eindigend op .biz of .info aan te vragen. De ICANN, de instantie die internationaal het beheer over internetdomeinen voert, heeft dat bekend gemaakt. Icann verwacht binnenkort ook de goedkeuring te kunnen geven aan de overige vijf nieuwe topdomeinen.
REGISTREREN

Bedrijven die een website willen registreren met een van de nieuwe extensies voor domeinnamen:

  • .biz
  • .info
  • .aero
  • .coop
  • .pro
  • .name
  • .museum
kunnen dat niet zomaar doen. De nieuwe extensies zijn aan strikte regels gebonden en niet voor elke organisatie beschikbaar.

De domeinnaam .biz is voorbehouden aan commerciële instellingen en als het bedrijf eigenaar is van de merknaam, voor een .museum domein komt je alleen in aanmerking als je een museale instelling bent, .aero is voor vliegtuigmaatschappijen en voor een .pro domein moet je dokter, advocaat of accountant zijn. Het vastleggen van een domeinnaam is alleen mogelijk via erkende registratiebedrijven, die bij de ICANN zijn aangesloten.

Reageer op dit artikel