nieuws

Nieuwe software stopt piraterij

Digitaal werken

De verplichte registratiemodule in de nieuwe versies van Office en Windows, moet het illegaal gebruik van Microsoft software onmogelijk maken.

Halverwege dit jaar komen de nieuwe versies van Microsoft Office en Windows uit: Office XP en Windows XP. Nieuw is ook het verplichte registratiesysteem, dat het illegaal installeren van de software zal moeten voorkomen.

VERPLICHT REGISTREREN

Met de introductie van de nieuwe producten, probeert Microsoft een eind te maken aan het illegale gebruik van software. Bijna veertig procent van alle software in Nederland is van illegale oorsprong, om deze piraterij te stoppen is in de nieuwe versies van Office en Windows een verplicht registratiesysteem ingebouwd: Microsoft Product Activation. Het gebruik van de software is dan niet mogelijk zonder de aanmeldingsprocedure te doorlopen.

STRIKTE PROCEDURE

Het nieuwe registratiesysteem is gunstig voor Microsoft, maar omslachtig voor de gebruiker. De registratiemodule verschijnt wanneer je de software opstart; gevraagd wordt om je persoonlijke en bedrijfsgegevens in te vullen, daarna kun je registreren via het internet of een speciaal telefoonnummer. Je ontvangt dan een uniek nummer van 62 (!) cijfers dat nodig is om de software te activeren.

Per gebruiker mag je Office XP twee keer installeren, dat betekent dat je het bijvoorbeeld op je desktop en op je laptop kunt gebruiken. Het besturingssysteem Windows XP mag maar op één systeem geïnstalleerd worden. Wil je een andere computer gebruiken, en de software opnieuw installeren, dan zul je contact moeten opnemen met Microsoft, om een nieuwe activatie-code te ontvangen.

Reageer op dit artikel