nieuws

Nieuwe topleveldomeinnamen

Digitaal werken

Veel organisaties willen tegenwoordig op internet. Helaas is het steeds moeilijker om een goede domeinnaam vast te leggen. Icann heeft het initiatief genomen om nieuwe topleveldomeinnamen in te voeren.

Domeinnamen zijn schaars en dat levert voor veel organisaties problemen op. Zoeken op een bedrijfsnaam of andere logische naam brengt je niet altijd op de goede weblocatie. Icann, de instantie die internationaal het beheer over internetdomeinen voert, heeft het initiatief genomen om nieuwe topleveldomeinnamen in te voeren. En zo de overbelaste domeinnamen ruimte te geven.
RUN OP DOMEINNAMEN

Steeds meer organisaties willen hun dienst of product vertegenwoordigd zien op het internet. Een of meerdere websites per bedrijf is heel gebruikelijk. Domeinnamen worden vaak vastgelegd voor de toekomst, voor websites die misschien nooit ontwikkeld worden. Daarnaast nemen domeindealers bezit van domeinnamen die populair zijn.
NIEUWE TOPLEVELDOMEINNAMEN

Meer mogelijkheden ontstaan wanneer de toplevel domeinnamen worden uitgebreid. Als het aan Icann, ligt zal het aantal domeinextenties worden vergroot. Er komen op korte termijn acht nieuwe aanvullingen:

  • .info
  • .name
  • .pro
  • .museum
  • .coop

En, interessant voor instanties en commerciële bedrijven, extensies die het overbelaste .com, .org, .net en .gov kunnen vervangen:
  • .aero
  • .biz

Reageer op dit artikel