nieuws

Nieuwe trend: de ‘outdoor secretaresse’

Digitaal werken

Na de boekhouder, de schoonmaakster en de klusjesman, zoeken steeds meer bedrijven ook een secretaresse buiten de deur. Zij werkt niet op kantoor, wat een bedrijf flinke besparingen oplevert. De ‘secretaresse op afstand’ is in opmars.

Na de boekhouder, de schoonmaakster en de klusjesman, zoeken steeds meer bedrijven ook een secretaresse buiten de deur. Zij werkt niet op kantoor, wat een bedrijf flinke besparingen oplevert. De ‘secretaresse op afstand’ is in opmars.

Minder energiekosten, alleen productieve uren worden betaald, er is geen inwerktijd nodig zoals bij uitzendkrachten, werktijden zijn flexibeler en er is meer tijd voor eigen werkzaamheden. En omdat de secretaresse als zelfstandige werkt, wordt een bedrijf niet belast met loonlasten en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zie hier enkele voordelen van de secretaresse op afstand.

Niet alle taken
Externe secretaressen worden vaak ingezet voor achterstallig archiefwerk, het voeren van correspondentie of het adviseren op het gebied van secretariaatswerkzaamheden. Niet alle taken zijn natuurlijk buiten de deur uitvoerbaar, maar veel wel. Het schrijven van rapportages en het uitwerken van memo-opnames kan ook prima op afstand.

De ‘outdoor secretaresse’ werkt vaak vanuit huis. Maar ze is ook wel eens fysiek aanwezig bij bedrijven. Sommige dingen moet je nu eenmaal face-to-face doen: de eerste kennismaking bijvoorbeeld, of wensen en opdrachten doorspreken. Meer weten over het uitbesteden van taken? Kijk eens op de website van ervaringsdeskundige Natasja Koop: www.bloomos.nl.

Reageer op dit artikel