nieuws

Nieuwe worm actief

Digitaal werken

Er is weer een nieuwe worm actief die het heeft voorzien op computers met een Windows besturingsysteem.

Er is weer een nieuwe worm actief die het heeft voorzien op computers met Windows 98, 2000, NT, ME en XP: Deloder.

DELODER

Deloder dringt Windows-computers binnen via de zogenaamde poort 445. Deze poort wordt gebruikt om bestanden op Windows-computers te delen. Bedrijven waar via het netwerk bestanden worden gedeeld lopen vooral risico, maar ook thuisgebruikers die geen beschermende firewall op hun computer hebben. De worm probeert allerlei voor de hand liggende wachtwoorden uit om binnen te komen, zoals ‘password’, ‘administrator’, ‘login’ en ‘secret’. Eenmaal binnen probeert Deloder andere computers in het netwerk te besmetten.

Reageer op dit artikel