nieuws

Nieuwe worm teistert computerland

Digitaal werken

Hi, hello, something for you; als je mail met dergelijke teksten krijgt, moet je dat meteen in de prullenbak gooien. Ze zijn namelijk onderdeel van een nieuw virus dat heel computerend Nederland teistert.

Hi, hello, something for you; als je mail met dergelijke teksten krijgt, moet je dat meteen in de prullenbak gooien. Ze zijn namelijk onderdeel van een nieuw virus dat heel computerend Nederland teistert.

Computervirussen zijn bijna niet meer uit het dagelijkse leven weg te denken. Overal duiken ze op. Het nieuwste virus, de worm Netsky.B, steekt volgens de kenners ingenieus in elkaar. De virtuele indringer kan hierdoor gemakkelijk alle antivirus-software omzeilen.

Programma
Volgens virusbestrijder Symantec gebruikt de worm een eigen e-mailprogramma om zichzelf door te sturen naar alle adressen die het op je computer tegenkomt. Het onderwerp van de geïnfecteerde mailtjes verschilt, maar vaak bevatten ze de woorden ‘hi’, ‘hello’ of ‘something for you’. Zet je nieuwsgierigheid opzij en gooi deze mail direct weg, ook uit je digitale prullenbak.

Extensies
Ook de naam en de extensie van het attachment verschilt. Als je de bijlage opent, plaatst de worm verschillende zip-bestanden op de computer met daarin een 22, 016 groot bestand. Dit bestand heeft meestal twee extensies, zoals doc.pif, rtf.com of rtf.scr.
De virusbestrijder beoordeelt de schadelijkheid van het nieuwe virus als gemiddeld, maar denkt dat het aantal infecties hoog is.

 

Reageer op dit artikel