nieuws

Notebook met aanraakscherm in opkomst

Digitaal werken

Na een trage start begint de verkoop van notebooks met aanraakscherm van de grond te komen. In 2003 zijn er een half miljoen over de toonbank gegaan.

Na een trage start begint de verkoop van notebooks met aanraakscherm van de grond te komen. In 2003 zijn er een half miljoen over de toonbank gegaan.

IDC deed onderzoek naar de verkopen van deze notebooks, ook wel tablet-pc’s genoemd. De verkoop van een half miljoen stuks van vorig jaar komt overeen met één procent van de totale afzetmarkt voor draagbare pc’s. In 2007 kan het aandeel van de tablet-pc zijn opgelopen tot twintig procent.

Struikelblok
Het gebrek aan zakelijke toepassingen vormt tot nu toe het voornaamste struikelblok. Snellere microprocessors, goedkopere geheugenchips en de verbreiding van draadloze netwerktechnologie (Wi-Fi) dragen bij aan een vergroting van de populariteit van de tablet-pc.

 

Reageer op dit artikel