nieuws

Ongeduld voor nieuwe mobiele gadgets

Digitaal werken

Twee op de vijf Nederlanders kunnen bijna niet wachten op de nieuwste mobiele trends als mailen met de gsm en de videofoon.

Twee op de vijf Nederlanders zijn erg benieuwd naar de nieuwste generatie mobiel diensten en kunnen bijna niet wachten op de nieuwste trends als mobiel e-mailen en de videofoon. Dat blijkt uit een onderzoek van NIPO Telecoms. Ook de plaatsbepalingsdiensten (waar bevindt zich de meest dichtbijzijnde bank? etc) zijn al populair voordat ze in gebruik genomen zijn.

BETAALDIENSTEN

Deze nieuwe diensten maken gebruik van nieuwe technieken en verbindingen zoals 3G en UMTS. De helft van alle mobiele bellers die geïnteresseerd zijn in 3G / UMTS diensten, zegt bereid te zijn zes tot tien euro per maand te willen betalen voor 3G / UMTS diensten als MMS (Multi Media Messaging), mobiele internet-toegang of mobiel e-mailen. Het onderzoek toont verder aan dat er in Europa gemiddeld 26 euro per maand wordt verbeld (20 euro voor prepaidbellers en 37 euro voor postpaidbellers). Daarnaast zijn de geïnteresseerden ook bereid om tot 330 euro te betalen voor een 3G / UMTS toestel.

Reageer op dit artikel