nieuws

Online historisch archief

Digitaal werken

Het Nationaal Archief heeft haar archief online geopend. In het archief site vind je historische teksten, foto’s, boeken, kaarten en tekeningen.

Het Nationaal Archief heeft al haar documenten en dossiers online gezet. In het archief vind je historische informatie, teksten, foto’s, boeken, kaarten en tekeningen van de Nederlandse overheid.

’NATIONAAL GEHEUGEN’

Het Nationaal Archief is het centrum voor de bestudering van de Nederlandse geschiedenis en de cultuur. In het archief wordt een kleine duizend jaar geschiedenis beheerd: overheidsstukken en archieven van individuele personen die van nationaal belang zijn geweest. De informatie is niet alleen bedoeld voor onderzoekers maar iemand met een specifieke vraag kan ook terecht bij het Nationaal Archief. Wil je bijvoorbeeld voor een jubileumboek voor je organisatie uitzoeken wat de geschiedenis van jullie kantoorpand is, dan kun je dat (laten) opzoeken bij het Nationaal Archief.

Reageer op dit artikel