nieuws

Online personeel werven

Digitaal werken

Nederlandse bedrijven stappen dit jaar massaal over op internet om personeel te werven.

Het Nederlandse bedrijfsleven stapt dit jaar massaal over op internet om personeel te werven. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim zeshonderd bedrijven, uitgevoerd door de faculteit Economie van de Groningse Hanzehogeschool.

SNEL EN GOEDKOOP

Bedrijven willen bij de werving de eigen website gebruiken (66 procent) of een online vacaturebank inzetten (42 procent). Organisaties zien vooral voordelen in personeelswerving via internet. Zo zegt 61 procent de lage kosten belangrijk te vinden en geeft de helft van de ondervraagde bedrijven de voorkeur aan internet vanwege de snelheid waarmee een advertentie kan worden geplaatst.

Monsterboard, Jobnews en de NationaleVacaturebank zijn de meest gebruikte diensten om online personeel te werven.

Vacatures plaatsen of zelf zoeken kan op ManagementSupport.nl, met de online vacaturebank van JobTrack.

Reageer op dit artikel