nieuws

Online privacy gids

Digitaal werken

Op internet laat je vaak persoonlijke gegevens achter. De privacy gids van de EU informeert je over de bescherming van je persoonsgegevens.

Als je online shopt of je aanmeldt bij een website, laat je vaak persoonlijke gegevens achter. De privacy gids van de EU informeert je over de bescherming van je persoonsgegevens.

GEGEVENSBESCHERMING

Elke keer als je iets online bestelt, je aanmeldt bij een website of via internet een ticket boekt, laat je persoonsgegevens achter. Bedrijven mogen niet zomaar iets doen met de gegevens die jij online achter laat, maar soms is het onduidelijk wat je rechten precies zijn. Om burgers en ondernemingen meer inzicht te geven in hun rechten bij de verzameling en het gebruik van persoonsgegevens heeft de Europese Commissie een privacy gids gepubliceerd. De gids informeert je ook over de mogelijkheden om tegen de schending van je rechten op te treden.

GIDS AANVRAGEN

De gids ‘Gegevensbescherming in de Europese Unie’ kun je gratis aanvragen via telefoonnummer (0800) 09 05 1950. De meeste informatie is ook gepubliceerd op de website van de Europese Unie.

Reageer op dit artikel