nieuws

Online stamboomonderzoek

Digitaal werken

Bezig met een stamboomonderzoek, of gewoon nieuwsgierig naar de geschiedenis van je familie? De online onderzoeksgids voor stamboomonderzoek van het Centraal Bureau voor de Genealogie loodst je stap voor stap door je onderzoek.

Op de site van het Centraal Bureau voor de Genealogie vind je de basisboeken ‘Voorouders in beeld’ en ‘Stamboomonderzoek voor beginners’. Aan de hand van deze onlinegidsen begin je met het verzamelen van familiegegevens uit paspoorten, geboortekaartjes, overlijdensberichten en dergelijke. Zo ontstaat een raamwerk van namen en data van ouders, grootouders en hun verdere verwanten. Daarna verzamel je nadere informatie over de gevonden personen. Wat deden ze, waar woonden ze, wat voor mensen waren het? Oudere familieleden zijn vaak goede informanten. Als je met de mensen in je omgeving niet meer verder komt, kun je een bezoek brengen aan het Centraal Bureau voor Genealogie om na te gaan of er al eerder gepubliceerd is over de familie(s). Daarna begin je pas met je eigen onderzoek bij allerlei instanties. Het CBG is een van de belangrijke instellingen, maar op de site vind je ook een adreslijst genealogisch onderzoek waarin andere instellingen zijn opgenomen die je verder kunnen helpen.

Reageer op dit artikel