nieuws

Online woordenboek voor sms-taal

Digitaal werken

Wat betekent FIG? Heb je enig idee wat ASTLLR betekent? Of MNV? Soms krijg je een sms’je met allemaal afkortingen die voor jou een raadsel zijn of je bent aan het chatten en komt onbekende afkortingen tegen. Je kunt die afkortingen nu opzoeken in het online woordenboek voor sms en msn.

Wat betekent FIG? Heb je enig idee wat ASTLLR betekent? Of MNV? soms krijg je een sms’je met allemaal afkortingen die voor jou een raadsel zijn of je bent aan het chatten en komt onbekende afkortingen tegen.  Je kunt die afkortingen nu opzoeken in het online woordenboek voor sms en msn.

Het online woordenboek van Dijks Digital Media Design wil orde en duidelijkheid brengen in de chaos van de sms-taal. Er worden honderden sms- en chattermen uitgelegd. De site vertaalt van sms-taal naar normaal Nederlands en vice versa. Je kunt dus ook opzoeken welke afkorting er bestaat voor een term die je zelf wilt gebruiken.

De afkortingen FIG, ASTLLR en MNV betekenen respectievelijk ‘fiets is gestolen’, ‘aansteller’ en ‘meer nieuws volgt’.

Zoek in het online woordenboek.

Reageer op dit artikel