nieuws

Onmisbare PC

Digitaal werken

Omdat de PC in augustus twintig jaar bestaat, liet Microsoft een onderzoek uitvoeren. De PC is thuis en op het werk niet meer weg te denken.

Twintig jaar na de introductie van de eerste PC, is het apparaat de belangrijkste technologie geworden op het werk die vergelijkbaar is met de positie van de tv thuis. Dit staat in het onderzoek dat de Gallup Organization onder meer dan 1.000 zakelijke gebruikers en thuisgebruikers hield.

THUIS EN OP HET WERK

De PC wordt als cruciaal beschouwd voor thuis. Volgens het onderzoek gebruiken mensen hun PC thuis gemiddeld elf uur per week. De meest gebruikte toepassingen zijn e-mail, internet, games en onderwijsdoeleinden. Daarnaast om naar muziek te luisteren en te chatten. De meerderheid van de gebruikers geeft aan de PC thuis ook te gebruiken voor hun werk, waardoor zij meer vrijheid hebben om op verschillende locaties te kunnen werken.

Ook op het werk is de invloed van de computer groter dan welke andere technologie dan ook, aldus de onderzoekers. De meerderheid van de zakelijke PC-gebruikers, 58 procent, beschouwt de PC als het belangrijkste apparaat op het werk, terwijl 18 procent de telefoon noemt, 8 procent de mobiele telefoon en 4 procent de fax en het kopieerapparaat.

Reageer op dit artikel