nieuws

Op banenjacht via internet

Digitaal werken

Werkzoekenden raadplegen steeds vaker het web om een baan te vinden. Bijna 70 procent kijkt op carrièresites en sites van organisaties en bedrijven.

Bij het zoeken naar een baan raadplegen werkzoekenden steeds vaker het internet. Bijna 70 procent kijkt op carrièresites en websites van organisaties en bedrijven. Dat blijkt uit onderzoek van de vacaturesite StepStone.

BELANGRIJKE BRON

Werkzoekenden zien internet als de beste plek om informatie over solliciteren en de arbeidsmarkt te vinden. Andere veelgebruikte bronnen bij het zoeken naar een baan zijn de krant (35 procent), werving- en selectiebureaus en uitzendbureaus (31 procent) en familie en bekenden (20 procent).

Omdat het aantal vacatures momenteel afneemt, nemen het aantal open sollicitaties toe. Volgens Stepstone zeggen zowel werkzoekenden als werkgevers dat.

SECRETARESSEVACATURES

Zoek jij een baan als secretaresse, office manager of managementassistent? Begin je zoektocht op ManagementSupport.nl en kijk in de online vacaturebank van JobTrack. Elke dag honderden nieuwe vacatures door heel Nederland.

Reageer op dit artikel