nieuws

Optimisme op de arbeidsmarkt

Digitaal werken

Het optimisme keert weer terug op de arbeidsmarkt. Zelfs een dreigend ontslag kan de stemming onder de Nederlandse werknemers niet bederven. En als medewerkers hun baan kwijtraken, verwachten ze snel elders aan de slag te kunnen.

Het optimisme keert weer terug op de arbeidsmarkt. Zelfs een dreigend ontslag kan de stemming onder de Nederlandse werknemers niet bederven. En als medewerkers hun baan kwijtraken, verwachten ze snel elders aan de slag te kunnen.

Stemming

Dit blijkt uit de tweemaandelijkse Werkmonitor van Randstad. Met dit onderzoek peilt Nederlands grootste uitzendorganisatie de stemming op de arbeidsmarkt.

Die is de afgelopen tijd aanzienlijk verbeterd. De zogeheten mobiliteitsindex, een samenballing van de mening van werkenden over hun werk, hun werkgever en hun kansen op de arbeidsmarkt, is de afgelopen twee maanden sterk gestegen.


(Zelf)vertrouwen


De terugkeer van het (zelf)vertrouwen blijkt onder meer uit de verminderde angst voor ontslag. Een op de vijf werknemers houdt rekening met een eventueel ontslag. In de peiling van twee maanden geleden vreesde nog een op de vier werkenden voor zijn baan. Bijna driekwart van de werkers verwacht vervolgens zo weer werk te vinden.

Krapper


Ruim de helft van de werknemers zegt toe te zijn aan een ‘nieuwe uitdaging’, Reden voor werkgevers om zich voor te bereiden op een krapper wordende arbeidsmarkt.

Reageer op dit artikel