nieuws

Papieren brief wordt Digital Post

Digitaal werken

Genoeg van de dagelijkse poststapel? De nieuwe, innovatieve dienst Digital Post maakt van papieren post digitale post.

Voor bedrijven en particulieren die genoeg hebben van de dagelijkse poststapel is er een nieuwe, innovatieve dienst. Met Digital Post kun je papieren post per e-mail ontvangen en bewaren.

DIGITALE DIENST

Hoe werkt het? Je laat je gewone post doorsturen naar de postbus van Digital Post. Vervolgens scant het bedrijf de stukken in en stuurt ze op naar door jou opgegeven e-mailadressen. De post kan ook op een CD of DVD worden gebrand. Gebruikers van de dienst kunnen hun post laten vernietigen maar kunnen er ook voor kiezen de stukken alsnog in papieren vorm te ontvangen.

Volgens ontwikkelaar Roeland Reinders is Digital Post geschikt voor particulieren die veel op reis zijn, en voor bedrijven die hun bedrijfsomgeving willen digitaliseren. Zij kunnen financiële stukken bijvoorbeeld tegelijkertijd naar hun boekhouder laten mailen. Inmiddels maken 130 bedrijven en particulieren gebruik van de dienst.

PRIVACY

Over privacy hoeven de gebruikers zich volgens Reinders geen zorgen te maken. Alle documenten worden opgeslagen in brandvrije ruimtes. De werknemers van Digital Post ondertekenen een geheimhoudingsclausule. Vanaf 23 euro per maand kan de gebruiker 150 pagina’s ingescande post ontvangen. De post wordt ingescand in grijstinten. In kleur is ook mogelijk, dan betaalt de gebruiker wel wat meer.

Reageer op dit artikel