nieuws

Papieren wegwerp-GSM

Digitaal werken

Vanaf volgend jaar kun je een papieren wegwerp GSM kopen.

Vanaf volgend jaar kun je een papieren wegwerp GSM kopen.

PRAAT EN GOOI WEG

Begin volgend jaar in de VS, en daarna ook in Nederland te koop: de wegwerptelefoon. ‘Talk-then-toss’ (praat en gooi weg) is een nieuwe trend in de ontwikkeling van draadloze toestellen: ze zijn goedkoop, makkelijk te gebruiken en wegwerpbaar. De telefoon is een paar millimeter dik, zo groot als een rekenmachientje en is bijna helemaal gemaakt van recyclebaar papier. Je hebt voor het luister en spreekgedeelte wel een aparte headset nodig, deze wordt er bij geleverd. Je kunt er een uur mee telefoneren. Een nadeel van de mobiel: hij is alleen geschikt om mee te bellen, je kunt er niet op worden gebeld.

In eerste instantie zullen twee bedrijven de telefoon op de markt gaan brengen: Hop-On Wireless en Dieceland Technologies in samenwerking met General Electric. In de VS zal het telefoontje tussen de tien en dertig dollar gaan kosten, voor Nederland zal de prijs tussen de vijfentwintig en vijftig gulden liggen. Zorgen om het milieu hoef je je niet te maken, op de wegwerp-mobiel zit vijf gulden statiegeld per ingeleverd exemplaar.

Reageer op dit artikel