nieuws

PC-paniek vooral bij vrouwen

Digitaal werken

Vrouwen zijn bezorgder over de risico’s van internet en de beveiliging van hun PC dan mannen.

Vrouwen zijn bezorgder over de risico’s van internet en de beveiliging van hun PC dan mannen. Dat concludeert marktonderzoeker IDC in een rapport over IT-beveiliging.

MEEKIJKERS?

Vrouwen zijn vooral bang dat anderen toegang krijgen tot informatie op hun computer terwijl ze online zijn. Ook zijn vrouwen beduchter voor de risico’s van thuisbankieren dan mannen, en vrezen zij eerder dat hun e-mail door derden wordt gelezen.

Of de paniek terecht is, wordt niet duidelijk in het rapport. Wel blijken Nederlandse bedrijven steeds meer te investeren in computerbeveiliging: vorig jaar werd voor 173 miljoen euro beveiligingshard- en software verkocht aan bedrijven, dit jaar zal dat zo’n 234 miljoen euro zijn.

Reageer op dit artikel