nieuws

PC vaak mikpunt van geweld

Digitaal werken

Computeragressie komt vaker voor dan je denkt. De PC is een dankbaar object om frustraties op af te reageren.

Computeragressie op de werkvloer komt vaker voor dan je denkt. De PC is voor veel werknemers een dankbaar object om allerhande frustraties op af te reageren.

DAGELIJKSE AANVALLEN

Uit een Britse enquête blijkt dat een kwart van het kantoorpersoneel lijdt aan ‘computeragressie’: regelmatig richten zij hun woede en frustratie op de PC. De enquête was bedoeld om een komische kijk te geven op de wereld van de kantoor-PC maar in de antwoorden kwam een heel ander soort verhaal naar boven. Computers krijgen op dagelijkse basis klappen te verduren. En het is niet alleen een Brits fenomeen: computers worden overal ter wereld, op kantoren, in hotelkamers en thuis aangevallen zo blijkt uit ervaringen van computerreparateurs uit de Verenigde Staten, Canada en Europa.

BOKSBAL

De meest voorkomende opzettelijk toegebrachte schade is een harde klap met open hand of vuist tegen de monitor of de kast. Als de harde schijf op dat moment iets aan het wegschrijven is, kan die door een rake klap ernstig beschadigd raken. Niet alleen het persoonlijk ongerief op de werkvloer leidt tot computergeweld, vaak is het de PC zélf die de woede van de gebruiker opwekt. De onderzoekers menen dat wanneer computers in de toekomst gebruiksvriendelijker worden, de frustratie van gebruikers zal afnemen.

Reageer op dit artikel