nieuws

Plaatsnaam toevoegen met macro

Digitaal werken

Een macro die automatisch de plaatsnaam toevoegt als je een postcode tikt? Dat kan met een programma van Microsoft dat je kunt downloaden.

Een macro die automatisch de plaatsnaam toevoegt als je een postcode tikt? Dat kan met een programma van Microsoft.

Op de site van Microsoft kun je een postcodemacro downloaden. Daarin zit een database die postcodes met plaatsnamen verbindt. Als je in Word op de juiste manier een postcode intikt en daarna Ctrl + Alt + P toetst, verschijnt achter de postcode de juiste plaatsnaam.

Het enige wat je moet doen is de postcode nauwgezet typen: vier cijfers, een spatie en twee lettertekens (hoofdletters of kleine letters maakt niet uit). Direct na de twee letters start je de macro. Eventueel ontbrekende plaatsnamen kun je zelf toevoegen.

Download de macro op de site van Microsoft.

Reageer op dit artikel