nieuws

Populariteit e-mail daalt door spam

Digitaal werken

De toename van spam en de opkomst van andere vormen van elektronische communicatie zorgen ervoor dat e-mail als communicatiemiddel de komende tien jaar steeds minder populair wordt. Van de 97 miljard e-mails die naar verwachting dit jaar worden verstuurd, is ruim 40 procent spam.

De toename van spam en de opkomst van andere vormen van elektronische communicatie zorgen ervoor dat e-mail als communicatiemiddel de komende tien jaar steeds minder populair wordt. Van de 97 miljard e-mails die naar verwachting dit jaar worden verstuurd, is ruim 40 procent spam. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau IDC.

De hoeveel heid spam groeit sneller dan verwacht door het succes van de zogeheten image spam. Spamfilters identificeren spam op basis van trefwoorden in e-mails. In image spam zijn deze woorden echter verwerkt in afbeeldingen. Deze worden door de filters niet gecontroleerd. Zo belandt spam toch in de mailbox van internetgebruikers. Volgens IDC wordt er in 2007 voor het eerst meer spam dan gewone e-mail verstuurd.

Het aantal verstuurde e-mails stijgt de komende jaren ook minder snel omdat steeds meer mensen gebruikmaken van andere communicatiemiddelen, zoals goedkope internettelefonie en instant messaging software. Dit geldt met name voor jongeren en zakelijke internetgebruikers.

Bron: www.zibb.nl


Reageer op dit artikel