nieuws

Privacy: EU vs VS

Digitaal werken

Binnenkort wijzigen in de Europese Unie de privacyregels voor het opslaan van gegevens. De regels wijken op sommige punten nogal af van de regels die de Verenigde Staten hanteren. Bedrijven die zakendoen met de VS moeten de veranderingen dus extra goed in de gaten houden.

De Europese Unie benadert dataprivacy op een andere wijze dan de Verenigde Staten dat doen. De nieuwe regels van de Europese Unie over dataprivacy wijken daarom af van de regels in de VS worden gehanteerd.
Hierdoor zal de manier waarop zaken worden gedaan vanuit de VS met Europa moeten veranderen. Het belangrijkste verschil tussen de regels in de VS en de EU heeft te maken met het geven de toestemming voor het vastleggen van de gegevens. Op grond van de EU-regels moet een klant vooraf toestemming geven voor het vastleggen van zijn privégegevens, in tegenstelling tot in de VS, waar de klant achteraf moet vragen om die gegevens te verwijderen.
Een aantal bedrijven in de VS is tegen de nieuwe EU-regels omdat de kosten verbonden aan het voldoen aan deze regels hoog zullen zijn. Ook zien zij problemen met de technische verwerking in hun systemen.
Voor meer informatie: Webkrant

Reageer op dit artikel