nieuws

Privé-mail haalt virussen binnen

Digitaal werken

Op het werk ‘even je Hotmail checken’ is een riskante onderneming voor je werkgever. Virussen komen zo makkelijk binnen.

Op het werk ‘even je Hotmail checken’ is een riskante onderneming voor je werkgever. Virussen komen zo makkelijk binnen op kantoor.

VIRUSINVASIE

Het Australische onderzoeksbureau Websense adviseert bedrijven werknemers toe te staan om hun werkmailadres voor privé te gebruiken. Op die manier kan het aantal virusbesmettingen worden teruggebracht. Uit onderzoek bleek namelijk dat veertig procent van de bedrijfsnetwerken het afgelopen jaar besmet raakte met virussen via webmaildiensten als Hotmail. In bijna 90 procent van de bedrijven gebruikt personeel op de werkplek dit soort mailaccounts om privé-mail te lezen. De gratis webmaildiensten zijn volgens Websense broedplaatsen van virussen.

Reageer op dit artikel