nieuws

Rijk valt uit top tien favoriete werkgevers

Digitaal werken

Het Rijk is uit de top tien gevallen van favoriete werkgevers in Nederland. De centrale overheid zakte van de zesde plaats in 2004 naar de twaalfde plaats in 2005. Dat blijkt uit onderzoek van Intelligence Group. Dit bureau peilt de werkgeversvoorkeur van Nederlanders.

Het Rijk is uit de top tien gevallen van favoriete werkgevers in Nederland. De centrale overheid zakte van de zesde plaats in 2004 naar de twaalfde plaats in 2005. Dat blijkt uit onderzoek van Intelligence Group. Dit bureau peilt de werkgeversvoorkeur van Nederlanders.

Wervingscampagne


Intelligence Group houdt er rekening dat het Rijk dit jaar terugkeert in de top tien als de binnenkort te beginnen wervingscampagne een succes wordt, zei directeur G.J. Waasdorp van het bureau woensdag in een toelichting.

Meest favoriet

Net als in 2004 is elektronicaconcern Philips uit de bus gekomen als de meest favoriete werkgever. Ook nummer twee en drie zijn dezelfde gebleven, respectievelijk olieconcern Shell en de politie. De politie is de enige overheidsdienst die in de top tien staat.

Verder nam Rabobank de vierde plaats over van ABN Amro (5). Rabobank kwam van een zevende plaats. Volgens Waasdorp heeft de coöperatieve bank, die op televisie een intensieve reclamecampagne voert, de derde plaats in het vizier.

Stijger

Een andere stijger is het softwareconcern Microsoft, dat de zestiende plaats verruilde voor de negende. KLM (6), ING (7), KPN (8) en Unilever (10) complementeren de top tien.


 

Reageer op dit artikel