nieuws

Robot als receptioniste

Digitaal werken

De virtuele assistent blijkt de secretaresse niet te kunnen vervangen, maar er ligt weer een concurrent op de loer: de robotreceptioniste.

De virtuele assistent blijkt de secretaresse niet te kunnen vervangen, maar er ligt weer een nieuwe technologische concurrent op de loer: de robotreceptioniste.

ROBOT HERKENT KLANTEN

Japanse wetenschappers hebben een robot gebouwd die als receptioniste zou kunnen functioneren. De robot heet SIG en herkent stemmen via microfoons die aan beide zijden van zijn hoofd zijn bevestigd. De kunstmatige receptioniste kan spraak verstaan, ook onder moeilijke omstandigheden zoals in een rumoerige ruimte. Ook kan hij zijn ‘gezicht’ draaien in de richting waaruit hij wordt toegesproken. En, SIG herkent de mensen zelfs: een camera en beeldherkenningstechnologie identificeren de spreker.

Reageer op dit artikel