nieuws

Schoon schip maken rond kerst

Digitaal werken

Kerst en Oud/Nieuw vallen ongunstig dit jaar: alleen Tweede Kerstdag valt op maandag. Jammer? Of juist een uitgelezen moment om schoon schip te maken en je werkplek weer op orde te brengen voor het nieuwe jaar?

Kerst en Oud/Nieuw vallen ongunstig dit jaar: alleen Tweede Kerstdag valt op maandag. Jammer? Of juist een uitgelezen moment om schoon schip te maken en je werkplek weer op orde te brengen voor het nieuwe jaar?


Stap 1: zoek je spullen uit. Doe weg wat kapot, oud of niet van jou is.


Hanteer bewaartermijnen, breng oude administratie naar het centrale archief. Vergeet de computer niet
als u documenten in Outlook, Word, Excel archiveert.

Stap 2: take a break.

Evalueer kritisch de indeling van je fysieke en ditale archief. Wijst jouw huidige opzet de weg aan collega’s die onverwacht moeten invallen? Passen je kantoorhulpmiddelen nog bij de omvang en aard van jouw archief? Wat wil je verbeteren?


Stap 3: breng verbeteringen aan.

Laat digitaal en fysiek archief nauw op elkaar aansluiten (sub-/mappen). Neem het onderwerp van de inhoud als naam van de map. Maak gebruik van jaarmappen (2005, 2006) zodat opschonen volgend jaar gemakkelijker gaat.

Opruimen gaat dan over afronden en verbeteren. En minder over wegdoen.


Succes!

Meer info: www.saskiazonderland.nl

Reageer op dit artikel