nieuws

Schrijven op e-paper

Digitaal werken

Schrijven op elektronisch papier is binnenkort mogelijk. Philips heeft een doorbraak bereikt bij de ontwikkeling van e-paper.

Philips heeft een doorbraak bereikt bij de ontwikkeling van e-paper. Door een nieuwe techniek is de kwaliteit van het beeld toegenomen en de productie aanzienlijk goedkoper geworden.

PLASTIC PAPIER

Het e-paper is een opvouwbaar ‘scherm’, opgebouwd uit polymeren, een flexibel soort plastic. De nieuwe technologie maakt het mogelijk om afbeeldingen in 256 grijstinten weer te geven in plaats van zwart-wit. Met de doorbraak is het ontstaan van elektronische kranten een stap dichterbij gekomen, maar het zal nog even duren voordat e-paper in een gebruiksvriendelijke vorm en tegen een betaalbare prijs op de markt wordt gebracht.
Aan de ontwikkeling van het elektronische papier wordt al sinds de jaren zeventig gewerkt. Tot nu waren de productiekosten echter te hoog en vertoonden de beelden te weinig contrastvariatie. Daardoor waren ze niet onder alle lichtomstandigheden zichtbaar.

Reageer op dit artikel