nieuws

SMS-en vanaf websites beknot

Digitaal werken

Dutchtone en KPN Mobile laten geen sms-berichten meer door die verstuurd worden vanaf enkele veelgebruikte sms-websites.

Dutchtone en KPN Mobile laten geen sms-berichten meer door die verstuurd worden vanaf enkele veelgebruikte sms-websites.

MTN SITES GEBLOKKEERD

Een van de redenen om de sms-berichten te blokkeren is dat de KPN niets verdient aan binnenkomende sms-berichten, maar wel geld kwijt is aan benodigde netwerkcapaciteit. KPN is het tweede telecombedrijf dat hiertoe besluit. Eerder besloot Dutchtone om het sms-verkeer van enkele websites tegen te houden. Dutchtone noemt de kosten en mogelijke overbelasting van het netwerk als reden voor de beslissing.
Het gaat bij beide telecombedrijven om sms-berichten die afkomstig zijn van websites van MTN. Wereldwijd worden er meer dan 1 miljoen sms-berichten vanaf die sites verstuurd.

WEL SMS-EN

KPN-klanten kunnen nog wel sms-berichten ontvangen die vanaf de sites van bijvoorbeeld Genie en Hi worden verstuurd. De maatregel van Dutchtone heeft tot gevolg dat klanten (zowel abonnementhouders als prepaid-bellers) geen sms-berichten meer kunnen ontvangen die via (internationale) websites gestuurd worden. SMS-jes die vanaf mobiele telefoons verstuurd worden, worden wel gewoon geaccepteerd.

Telfort en Ben zijn niet van plan sms-berichten vanaf websites te gaan blokkeren voor haar klanten. Zij willen het gebruik van sms-en juist promoten en stimuleren.

SMS-berichten versturen blijft natuurlijk ook mogelijk vanaf ManagementSupport.nl. Kijk bij Post en Telefoon hoe je GroupSMS-berichten kunt versturen.

Reageer op dit artikel