nieuws

Sneller op het toetsenbord

Digitaal werken

Een nieuw typprogramma maakt snel leren typen makkelijk. Vanachter je PC kun je een persoonlijk programma volgen.

Een nieuw typprogramma maakt snel leren typen makkelijk. Vanachter je PC kun je een persoonlijk programma volgen.

OEFENINGEN

Om je typvaardigheid te verbeteren is er nu het programma TypingMaster 2002. Het programma is erop gericht je snel te leren typen. Je kunt zelf beslissen hoe vaak en op welk moment je oefent, want je installeert het programma gewoon op je PC. Via een reeks typspelletjes, evaluatietesten en oefeningen kun je zien hoe je typvaardigheid vooruit is gegaan. De testresultaten worden samengevat in een apart overzicht. Het programma kan ook in de gaten kan houden hoe je typt in andere Windows-programma’s, zodat het persoonlijke oefeningen kan creëren.

TypingMaster is een Engelstalig programma, maar is eenvoudig in te stellen voor allerlei internationale toetsenborden. Je kunt eigen (Nederlandstalige) teksten opgeven om als oefening te gebruiken. Je kunt het programma op elk punt afsluiten en later verder gaan vanaf waar je het laatst was. Ook is het programma in te stellen voor meerdere gebruikers.

UITPROBEREN

Op de website TypingMaster kun je een trial-demo downloaden die na 30 dagen stopt met werken. De volledige versie kan voor 29,90 dollar geregistreerd worden. Het programma is geschikt voor Windows 95, 98, Me, NT en 2000.

Reageer op dit artikel