nieuws

Sneller vinden op internet

Digitaal werken

Zoeken op internet is eenvoudig, vinden wat je zoekt is de kunst. In het boekje Zoeken en vinden op internet kun je lezen hoe je dat kunt doen.

Zoeken op internet is eenvoudig, vinden wat je zoekt is de kunst. In het boekje Zoeken en vinden op internet kun je lezen hoe je dat kunt doen.

ZOEKMACHINES GEBRUIKEN

Internet is voor veel secretaressen onmisbaar geworden bij het uitvoeren van allerlei werkzaamheden. Wie surft er niet het web op voor het vinden van informatie, het bestellen van kantoorartikelen of het regelen van een zakenreis? Alles kun je online vinden. Een groot nadeel is dat dat vaak veel tijd kost. Zoeken is simpel maar iets vinden op internet is een ander verhaal. In het boekje Zoeken en vinden op internet vind je tips en trucs om snel en met succes te vinden op internet, door optimaal gebruik te maken van de zoekmachines.

TIPS EN TRUCS

Wist je bijvoorbeeld hoe je kunt voorkomen dat je honderdduizend hits krijgt bij het invullen van een zoekopdracht? Het boekje legt uit dat zoeken het beste gaat als je begint met een ‘beperkte’ zoekvraag. Vind je niets dan formuleer je de zoekvraag uitgebreider. Het kiezen van de juiste zoekmachine maakt ook verschil. Wanneer je een algemene vraag hebt, kun je het beste een -door mensen samengestelde- index raadplegen, en heb je een gespecialiseerde vraag, dan kies je een slimme zoekrobot die het meest relevante document voor je selecteert.

WAT STAAT ER IN?

Het boekje is beknopt en daarom heel praktisch, geen onbegrijpelijke technische blabla maar een heldere opzet in een vraag en antwoord structuur zodat je meteen ziet welke onderwerpen voor jou relevant zijn.

Een greep uit de hoofdstukken:

  • Wat voor soorten zoekmachines zijn er?
  • Hoe werken zoekmachines?
  • Wat kunnen zoekmachines?
  • Waar kan ik het beste beginnen?
  • Hoe betrouwbaar is het web?
  • Ik heb geen goede resultaten, wat nu?
  • Wat zijn de meest gemaakte fouten?

Je vindt in het boek ook een overzicht van alle belangrijke webadressen van zoekmachines en een uitgebreide woordenlijst met begrippen die bij het internet horen.

Zoeken en vinden op internet, Theo Stielstra, ISBN 90 1209 001 6, SDU Uitgevers

Reageer op dit artikel