nieuws

Software van je werk kopieren

Digitaal werken

Handig, even de software van je werk thuis op de computer zetten. Het mag niet, maart gebeurt steeds vaker. Steeds meer werknemers installeren software van de zaak op hun eigen computer zonder daarvoor een aanvullende licentie te hebben afgesloten. Dit blijkt uit de nieuwste ICT Barometer van Ernst & Young.

Handig, even de software van je werk thuis op de computer zetten. Het mag niet, maart gebeurt steeds vaker. Steeds meer werknemers installeren software van de zaak op hun eigen computer zonder daarvoor een aanvullende licentie te hebben afgesloten. Dit blijkt uit de nieuwste ICT Barometer van Ernst & Young.

Toename

Uit de meest recente barometer blijkt dat drie op de tien werknemers wel eens software van de zaak ook op hun pc thuis installeert: een toename met 22 procent ten opzichte van een eerdere meting twee jaar geleden.

Prijs

Twee op de drie ondervraagden ziet een verlaging van de softwareprijzen als het belangrijkste middel om illegaal softwaregebruik tegen te gaan. Een ander middel: heldere en simpele licentievoorwaarden. Eén op de drie ondervraagden pleit voor vereenvoudiging van en betere voorlichting over de copyrightregels.

Reageer op dit artikel