nieuws

Spam op de werkplek valt mee

Digitaal werken

Je leest niet anders: spam zorgt voor vreselijke overlast en de komende jaren zal het nog erger worden. Nieuw onderzoek toont aan dat het wel meevalt.

Nieuws over spam roept een schrikbarend toekomstbeeld op: spam zorgt voor vreselijke overlast en het zal de komende jaren alleen maar erger worden. Binnen een jaar is een op de twee berichten in onze mailbox een spambericht! Volgens een onderzoek van de Amerikaanse non-profitorganisatie Pew Internet & American Life Project is dat geen realistische inschatting. Het valt allemaal wel mee met de spam.

SPAM OP DE WERKPLEK

Ruim 52 procent van de deelnemers aan het onderzoek zegt helemaal geen spam op het werk te ontvangen. Bij 19 procent is een op de tien berichten ongewenste junkmail. Toch is de hoeveelheid ongewenste mail het afgelopen jaar verdrievoudigd. De mail belandt vooral in persoonlijke mailboxen, in tegenstelling tot de zakelijke mailbox wordt vooral die overladen met spam. Ongeveer 30 procent van de ondervraagden meldt dat tweederde deel van de ontvangen berichten in hun prive-mailbox bestaat uit ongewenste mail.

Reageer op dit artikel