nieuws

Spam werkt

Digitaal werken

Hoogst irritant: ongevraagde mail in je mailbox. Toch zullen bedrijven er niet zo snel mee ophouden, want spam werkt.

Hoogst irritant: ongevraagde mail in je mailbox. Toch zullen bedrijven er niet zo snel mee ophouden, want spam werkt.

MET EFFECT

Uit onderzoek van de Direct Marketing Association (DMA) blijkt dat spam wel degelijk zin heeft. Voor de bedrijven althans. E-mail marketing helpt klanten te behouden en zorgen voor een stijging in het webverkeer. Daarnaast is reclame per e-mail gemakkelijk intern te versturen en de response is snel te meten. Bedrijven stappen steeds vaker over op e-mail marketing. Het is één van de goedkoopste en meest doeltreffendste manieren van adverteren. Van de onderzochte e-commerce bedrijven die gebruik maken van e-mail marketing gaf 66 procent aan meer verkocht te hebben als een direct gevolg van e-mail marketing.

FEM/ De Week

Reageer op dit artikel