nieuws

Te veel spam

Digitaal werken

Dat spam voor veel overlast zorgt, is je waarschijnlijk bekend. Met klachten kun je gelukkig terecht bij Spamvrij.nl, althans nu, maar misschien niet lang meer. De site staat op het punt ten onder te gaan wegens een stortvloed aan spammeldingen.

Dat spam voor veel overlast zorgt, is je waarschijnlijk bekend. Met klachten kun je gelukkig terecht bij Spamvrij.nl, althans nu, maar misschien niet lang meer. De site staat op het punt ten onder te gaan wegens een stortvloed aan spammeldingen.

Spamvrij.nl is een meldpunt voor mensen die worden gestalkt door spammail. De website draait volledig op de inzet van een beperkt aantal medewerkers. Momenteel komen er zoveel meldingen binnen dat het meldpunt de werkdruk niet meer aankan. ‘Er moet op korte termijn steun komen. Zonder die steun zal Spamvrij.nl aan haar eigen succes ten onder gaan’, zegt Rejo Zenger van Spamvrij in Webwereld.

Verbod
Een verbod op Spam is wettelijk geregeld, maar toch bestaat er geen duidelijkheid over de handhaving van dit verbod. De site hoopt op financiële steun van de overheid. Minister Brinkhorst van Economische Zaken gaat zijn ‘spambeleid’ uiteenzetten in een brief aan de Tweede Kamer.

Reageer op dit artikel