nieuws

Tekst van internet naar Word

Digitaal werken

Wil je een tekst van internet halen en in Word kopiëren, maar zonder de internetopmaak? Kijk naar deze tips om zo’n tekst zonder problemen naar Word over te zetten.

Wil je een tekst van internet halen en in Word kopiëren, maar zonder de internetopmaak? Kijk naar deze tips om zo’n tekst zonder problemen naar Word over te zetten.

Selecteer met de muis het gedeelte dat je wilt kopiëren. Je klikt daarvoor met de muis op het begin van de tekst. Hou de muis ingedrukt en sleep hem vervolgens naar het eind van de tekst. Het geselecteerde gedeelte wordt blauw.

Klik met de rechter muisknop in de blauwe tekst. Klik in het menu dat verschijnt met de linker muisknop op Kopiëren.

Open een Worddocument. Zet de cursor op de plaats waar je de gekopieerde tekst wilt hebben. Klik bovenaan in de werkbalk op Bewerken en vervolgens op Plakken speciaal. Kies in het menu dat verschijnt voor Niet-opgemaakte tekst. De tekst staat nu in je Worddocument en alle opmaakcodes zijn eruit. Je kunt de tekst opmaken naar je eigen wensen.

Reageer op dit artikel