nieuws

Tenminste houdbaar tot …

Digitaal werken

Sommige documenten moeten zelfs na tientallen jaren nog duidelijk leesbaar zijn. Papierproducent ModoVanGelder introduceerde onlangs de papierkwaliteit Relyon. De duurzaamheid van dit papier kent geen beperkingen.

Sommige documenten moeten zelfs na tientallen jaren nog duidelijk leesbaar zijn. Daarom introduceerde Papierproducent ModoVanGelder onlangs de papierkwaliteit Relyon. De duurzaamheid van dit papier kent geen beperkingen.

Jaarlijks worden er waarschijnlijk stapels papier verslonden in het bedrijf waar jij werkt. Papier wordt dan ook voor alles gebruikt: de fax, de computer, het kopieerapparaat. Sommige blaadjes verdwijnen al na een week in de prullenbak, andere verdwijnen in het archief. Sommige belangrijke documenten moeten ook na vele jaren nog duidelijk leesbaar zijn.

Garantie
Documenten van overheidsinstellingen moeten bijvoorbeeld na minimaal 25 jaar nog duidelijk leesbaar zijn. Om dit te garanderen, zijn twee jaar geleden de wettelijke eisen verscherpt met een nieuwe houdbaarheidsnorm NEN 2728. Naar aanleiding hiervan komt papierproducent ModoVanGelder met de papierkwaliteit Relyon. Dat papier voldoet aan de strengste norm.

Duurzaamheid
In het Engels verwijst Relyon naar ‘vertrouwen op’. Voor de nieuwe papierkwaliteit slaat dit op de duurzaamheid. Relyon is 80 grams en voldoet aan de NEN-norm. De duurzaamheid kent dan ook geen beperkingen. Onder zijn afnemers heeft de bekende papierproducent een groot aantal overheidsinstellingen. De ontwikkeling van de nieuwe papiersoort heeft anderhalf jaar geduurd. ModoVanGelder is moment de enige producent die dit papier kan leveren.

Reageer op dit artikel