nieuws

Thuiswerken breekt door

Digitaal werken

Het wordt de komende jaren rustiger op de Nederlandse wegen. Volgens onderzoek neemt het aantal thuiswerkers dit jaar aanzienlijk toe.

Het wordt de komende jaren rustiger op de Nederlandse wegen. Volgens onderzoek neemt het aantal thuiswerkers dit jaar aanzienlijk toe.

Vooral in het kleinbedrijf is thuiswerken populair. Tweederde van de werknemers daar werkt nu al gedeeltelijk vanuit huis. Dat is een van de conclusies van de tweemaandelijkse ICT Barometer van adviesbureau Ernst & Young.
Drie op de tien ondervraagde directeuren, managers en professionals verwacht een sterke toename van het aantal thuiswerkers binnen hun bedrijf. Bijna tweederde van de ondervraagden werkt thuis om ongestoord te kunnen werken. Bijna de helft vindt thuiswerken efficiënter en 37 procent werkt thuis om files te vermijden. In december 2002 werkte één op de tien werknemers thuis, nu is dat al ruim eenderde.

Reageer op dit artikel