nieuws

Tja… wat zocht ik eigenlijk?

Digitaal werken

Weet je wat ‘wilfen’ is? Wilfen staat voor ‘What was I looking for’ en betekent zoveel als ‘het spoor bijster raken op internet’. Al doorklikkend vergeet je uiteindelijk waar je oorspronkelijk naar op zoek was. En dat kost je twee dagen per maand…

Weet je wat ‘wilfen’ is? Wilfen staat voor ‘What was I looking for’ en betekent zoveel als ‘het spoor bijster raken op internet’. Al doorklikkend vergeet je uiteindelijk waar je oorspronkelijk naar op zoek was. Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de internetgebruikers twee dagen per maand kwijt is aan ‘wilfen’. ‘Wilfing vormt daarmee een bedreiging voor de productiviteit op de werkvloer’, aldus Jason Lloyd in the Telegraph.

Lloyd deed deze uitspraak naar aanleiding van onderzoek van het Britse bureau YouGov. Zij stelden vast dat wilfen niet alleen een tijdrovende bezigheid is, maar ook dat de meerderheid van de mensen er last van heeft. Zeven van de tien ondervraagden geeft toe wel eens te verdwalen op het net.
Jongeren onder de 25 jaar wilfen drie keer zoveel als 55-plussers. Stoppen met wilfen is helaas moeilijker dan je denkt. Alleen met het stellen van een doel en een tijdslimiet houd je ‘wilfen’ in de hand. Maar dan moet je wel over een grote dosis zelfdiscipline beschikken.


Reageer op dit artikel