nieuws

Tool voor online adressen

Digitaal werken

Adressenbeheerder QAS lanceert komende week een applicatie waarmee websites incomplete of onjuist ingevoerde adressen kunnen corrigeren.

Adressenbeheerder QAS lanceert komende week een applicatie waarmee websites incomplete of onjuist ingevoerde adressen kunnen corrigeren.

ADRESSEN WORDEN AANGEVULD

Het programma heet ‘QuickAddress Pro for the Web’ en is gericht op bedrijven die werken met (zoekmogelijkheden binnen) online adressenbestanden. Het systeem werkt vergelijkbaar met dat van bijvoorbeeld de NS of van een online reisbureau, dat bij bestemmingen ook vaak meerdere keuzemogelijkheden biedt.

De internetter die bijvoorbeeld op de site van de NS als vertrekpunt Amsterdam intypt, krijgt een nieuwe pagina met het verzoek een gedetailleerder keuze te maken. Als hij een letter uit de straatnaam vergeet, of geen postcode heeft ingevuld wordt automatisch aangevuld vanuit de database. Op deze manier werken ook de online adressen bestanden van QAS. QAS maakt hierbij gebruik van een database van 226 miljoen adressen. De bestanden zijn onder andere afkomstig van PTT Post, Deutsche Post en diverse andere posterijen.

QAS heeft eerder het adressenprogramma Quick Address Quick Address voor de PC ontwikkeld.

Reageer op dit artikel