nieuws

Typen met je ogen

Digitaal werken

Werknemers met RSI worden snel buiten het arbeidsproces geplaatst. Door de PC te bedienen met je ogen is het mogelijk om met de PC te blijven werken.

Werknemers die zijn uitgeschakeld door RSI, worden al snel buiten het arbeidsproces geplaatst. Handen lijken onmisbaar wanneer het grootste deel van de werkzaamheden plaatsvinden achter de computer. Een nieuwe technologie maakt het mogelijk de PC te besturen met je ogen.

VIRTUELE BRIL

Een Nederlandse en Canadese wetenschapper hebben de Vision Key
ontwikkeld, een technologie waarmee je de computer met je ogen kunt bedienen. De techniek stelt mensen met RSI, MS, of andere fysieke handicaps, in staat werkzaamheden achter de computer te verrichten.

De Vision Key is een elektronisch apparaatje dat voor één oog op een bril wordt gemonteerd, een kabel zorgt voor de dataverbinding met de computer. Via de Vision Key zie je een virtueel toetsenbord voor je, met daarop letters en tekens, de ALT en CTRL toets. De camera registreert de letters die je met je ogen ‘aanwijst’, en zendt de gegevens door naar de computer. Hierdoor kunnen teksten worden getypt, en in principe alle computerprogramma’s worden bediend.

De Vision Key is helaas nog niet in Nederland te koop.

Reageer op dit artikel