nieuws

Vakantie is vakantie!

Digitaal werken

Ben jij tijdens je vakantie bereikbaar voor collega’s? Nee, absoluut niet, zegt 42 procent van de deelnemende ambtenaren aan een opiniepeiling van Gemeentebanen.nl. Vakantie is vakantie!

Ben jij tijdens je vakantie bereikbaar voor collega’s? Nee, absoluut niet, zegt 42 procent van de deelnemende ambtenaren aan een opiniepeiling van Gemeentebanen.nl. Dat betekent dat 58 procent in de zon of op het balkon best door collega’s gestoord mag worden. Stel het beeld van de slecht te bereiken ambtenaar dus maar een beetje bij!

Hiermee lijkt het streven van veel gemeenten naar een mentaliteitsverandering om een publieksvriendelijker, minder bureaucratische en meer flexibele overheid te bewerkstelligen, zijn vruchten af te werpen. Van die 58 procent geeft 32 procent aan echt alleen in noodgevallen gestoord te kunnen worden. 10 procent zegt af en toe gebeld of gemaild te worden en 16 procent houdt de communicatielijnen gewoon open tijden de vakantie. Valt best mee met die ambtenaren… toch?

Reageer op dit artikel